keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Genom Neva 16-17.6

Neva visade sin vackraste skrud när vi körde genom det var 7 broar i första omgången alla vackert belysta. Fasaderna ritade av den tidens främsta arkitekter var likaså upplysta så att det hela bildade en förstummande syn. Jag hoppas att vår reporter ombord vill ge oss en del av de otaliga bilder som togs under resan ( bifogas när jag fått dem). 
Vi körde 20 timmar i ett sträck enda till Osinovets lighthouse. La Grande Mia var första båt att sätta segel för att inte bli efter. Strömmen i Neva kom emot med en fart av 3-4 knop så medelhastigheten var ca.3 knop. På ett ställe där Nevan gör några svängar var strömmen nästan 6 knop utan segel hade vi gått bakåt. Vi anlände till Osinovets den 17.6 klockan 21.00.
Idag har det varit festival hela dagen, tävlingar och museibesök, dessutom har vi lärt oss dansa Salsa.
Osinovets har påverkat världshistorien genom att det var härifrån man försörjde S:T Petersburg under andra världskriget  då staden var belägrad.
Under skrivande stund i vacker kvällssol stävar vi mot Konevitsa Island där vi beräknas vara klockan 04.30 i morgon.  Vi har en extra passagerare med oss han kommer att hjälpa Lasse och Sigge att ta sig hem från Valamo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti