torstai 23. kesäkuuta 2016

Las Galletas 22.6
Det är en röd Tanja som oljar in sig med olika preparat här under solskyddet. Vi hade en fin midsommarsegling i undanvind, trots ett litet missöde med bomliksträckarens vajer som brast vid gippen. Det var i alla fall tillräckligt hård segling för att den skulle firas med middag på restaurangen intill Marinan. Nu ligger vi här bredvid S/Y Serafin från Norge med det unga paret Sigrid och Torge samt deras lilla dotter på 8 månader som seglat från Karibien hit. Båten en stålbåt byggd i Holland på dryga 9 m är heller inte så stor. Härifrån skall de sedan segla till brasilien och vidare till Argentina och Chile.
Väderprognoserna för veckoslutet lovar hårda vindar sydväst om La Gomera så det ser ut som om vi stannar här till måndagen innan vi sätter kurs på San Sebastian. Så det blir en del rapporter från den här platsen också
Nu när det inte finns så mycket att skriva om passar jag på att berätta legenden om den svarta madonnan. Det berättas att det var infödingar som hittade henne flytande iland på stranden där spanjorerna senare sedan lät bygga kyrkan. Infödingarna hade blivit så förskräkta när de hittade henne att den ena av dem som skulle sätta kniven i henne högg sig själv i armen, den andra tog en sten för att krossa hennes skalle men fick själv stenen i huvudet.
Bilderna som förekommer i den här bloggen är ännu från Candelaria där vi besökte den mest beryktade piratens tempel ( namnet minns jag dock inte ). Det berättas att han blivit förälskad i en flicka som var hemma från byn där templet står och han lät bygga det för att blidka henne och själv få syndernas förlåtelse.
 Tanja framför kyrkan, nedan Radazul sett från utsiktsplatsen bredvid kyrkan
 Blomsterprakt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti