tiistai 21. kesäkuuta 2016

Helsingfors - Dusseldorf- Tenerife syd.
Åkte iväg från Vanda på morgonen med Air Berlin ( nya Lufthansa?) och vidare till Teneriffa. 1 timmes försening p.g.a sen start och otjänliga vindar. Intrycket från flygningen är ingenting att hurra för, speciellt den senare etappen från D;dorf till Teneriffa. Man har väl sparkat alla som har någon som helst hum om planering och ordning för servicepersonalen bara sprang omkring som yra höns och vagnarna stoppade gången så att människorna hade det svårt att ta sig till toaletterna. Vi väntade på maten i över 1 timme så både efterrättsbullen och ölet var förtärt innan maten kom. Jag lovade personalen att aldrig besvära dom igen.
Här i Radazul har tiden gått åt att montera den nya axeln till hydrovanen flytta akterlanternan, den gamla blev skymd av vindrodret, därutöver måste hålet i rodret för vindrodret förstoras då man gjort axeln starkare och större. Ena cykeln har fått nya däck också så nu är allting på plats och på söndagen räknar vi med en provtur.
Allt har dock inte bara varit arbete och reparationer det pågår ju fotbolls EM och på torsdagen alltså 16.6 passade vi på att besöka kyrkan i Candelaria som är den största bland med öarna. Den är också speciell av den anledningen att Madonnan ( jungfru Maria ) är färgad ( enda i världen ). Utanför kyrkan längs strandlinjen har man rest statyer av infödinghövdingarna som härskade på öarna innan Spanjorernas inträde. Tyvärr hade jag glömt sätta in minneskortet i kameran så samtliga bilder som togs försvann. Tanja tog några med sin telefon så de får duga tillsvidare. I går var jag ute och seglade med en Sun Shine 38, då man behövde erfaren besättning och bra gick det. Båten var försedd med rorkult och välplanerad inredning, egentligen sådan planlösning som jag skulle villa ha på La Grande Mia, men utan att flytta skotten är den inte möjlig.
Dagarna har varit vackra och varma 25 -27 grader och vi har simmat i marinan för här är vattnet så rent att man ser bottnen på 3 ms djup. Jag har samtidigt passat på att rengöra vattenlinjen. Vi har i skrivande stund nått Las Galetas och Tanja har trots skepparens varningar bränt sig ordentligt i solen.
Svarta Madonnan enda i världen, nedan hydrovane och Mike
 Infödinga hövdingarna före Spanjorerna kom
 den speciella kyrkan i Candelaria på Teneriffa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti