keskiviikko 23. marraskuuta 2016

San Miguel. 23.11
Fortfarande här på grund av DHL Teneriffas dåliga kundservice. Skepparen har blodtrycket i taket så att blodtrycksmätarens skala just och just räcker till. Startmotorn har befunnit sig på ön sedan den 19.11 och idag har den släppts från tullen men Deutche Post får den inte utkörd. Har satt deadline tills i morgon före lunch kommer den inte då så har jag beslutat att fara utan den. Så här kan det bara inte gå till! Tyskarna får själv reda upp härvan.
De första 5 dagarna av väntan gick bra och vi cyklade långa sträckor och bekantade oss med omgivningen bl.a med Las Galletas, Los Americas, besökte en strutsfarm etc. men nu börjar väntan tära och stämningen är inte på topp. Vädret har heller inte varit det bästa för segling. Vi har hittat ett gym med bastu och pool som lite plåster på såren. Det tråkiga att en dylik situation ger en väldigt dålig bild av öarna just när man skall ge sig av, man börjar fokusera på det negativa. Frågar man mig idag om man skall tillbringa semester här, säger jag att välj Portugal istället. Spanien är inte värd att vara medlem i EU. Skepparen på La Vida har för över en månad sedan beställt en vattenpump från USA till sin Yanmar, den befinner sig fortfarande hos tullen i Madrid.
Det går ju faktiskt ingen nöd på oss och tid har man som pensionär men det är synd om besättningen som vill vidare, se så mycket som möjligt på ett halvår. Skall nu kolla vädret för att se om vi kommer vidare i morgon. Jag hoppas att nästa blogg skrivs från El Hiero där vi gör ett kort stopp.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti