sunnuntai 27. marraskuuta 2016

La Restinga El Hiero 27.11 76 sjömil 24 timmar
Efter ett antal hot, svärande och dyra samtal med DHL infann sig den utlovade orginal startmotorn den 24.11 i San Miguel, total restid från Finland 11 dagar mot utlovade 6 observera det med DHL express. Originalet sitter ännu inte i motorn utan vi hade tänkt sticka hur som helst med eller utan den om den inte skulle ha levererats.
Med facikt i hand borde man aldrig använda sig av ultimatum när man är på sjön, vilket vi fick lära oss den hårda vägen. Vi kom iväg tidigt på fredagsmorgonen d.v.s 7.30 och i början hade vi fin segling men ju närmare La Gomera vi kom började vinden öka och komma mer och mer emot varierande från 280 grader till 256 grader. Vårt mål La Restinga låg ju i väst så det blev en besvärlig kryss i mycket brant sjö. Det spelade ingen roll om man seglade eller körde motor båten gjorde aldrig en fart över 4 knop i den sjön. Vinden i medeltal 20 knop, bästa möjliga vindstyrka för La Grande Mia men sjöarna ville annat och vått blev det också, både sjövatten och regn. Skulle kapten inte varit så envis skulle det ha varit betydligt klokare att avbryta och gått in i La Gomera i stället, men där har man ju varit redan flera gånger.
Nu efter att allt vått har torkats och allt saltstänk tvättats bort och seglarna vilat och återhämtat sig kan vi konstatera att det är riktigt mysigt och varmt här i den lilla byn La Restinga. Det är ingen stor marina och här är inte många gästande båtar, så man är under uppsikt hela tiden. Själva vågbrytaren är redan ett originellt konstverk i sig själv, det går en buss om dagen till huvudstaden Valvedere som ligger ca. 30 km norrut. Det verkar som om stället skulle vara speciellt intressant för sportdykare för det är dem man ser mest. Det finns också några pensionat och ett vackert men lite nedgånget hotell här i lava grytan. Tack vare småskaligheten är servicen betydligt mera personlig än på dom stora turistorterna, här med balkong mot havet och ett glas Magno ( spansk cognac )i handen kunde man tänka sig att tillbringa ålderdomen. Dessutom simmar det en stor sköldpadda omkring i hamnen.
 ovan piren med båtar och 15 madonnor nedan hotellet

 lava grytan och norsk gammal båt med franska ägare kolla flickan i halmhatt


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti