lauantai 13. helmikuuta 2016

Caveiro 8-13.2 2016
Äntligen nere i Algarve efter en lång bilfärd genom Europa. Vi startade den 2.2 på kvällen med Viking Grace och den 3.2 övernattade vi i Hamburg hos Jullis syster Regina. På morgonen hämtade vi bottenfärg, kylskåp och drivankare på en lokal marinaffär, sedan fortsatte resan till Luxemburg där vi erhöll logi hos Kimmens syster Peggy och hennes man Christer. Vi är annors Kim Henriksson och Carl-Johan ( Julli ) Gestranius. Den 6.2 nådde vi Niord i södra Frankrike där vi övernattade i ett drive in hotell, det blev en liten miss i bokningen så vi hamnade i en 1,6 m bred dubbelsäng ( ngt smal för två killar ). 7.2 visare efter misstaget logerade vi i staden Tor De Sillas på ett prisvärt hotell. Den 8.2 vid 16 tiden hittade vi slutligen med navigatorns hjälp vår lyxvilla i Caveiro de Paradis o som Katrin så vänligt ställt till vårt förfogande.
Den 9.2 åkte vi till varvet i Faro för att ställa båten i ordning. Tack vare Kim som varit till stor hjälp var båten klar redan den 12.2, men på grund av annalkande oväder och inkommande helg kan båten inte sjösättas före den 15.2. För att Kim skall få en bild av Algarve passar vi den 13.2 att åka runt till bl.a. Portimao och Lagos. I morgon flyttar vi vårt pick och pack och sover en natt i båten innan Kimmen åker hem.
Med fasikt i hand kan vi konstatera att resan hit ner gick utan missöden. I Danmark hade vi dock en nära situation när en bil just framför oss sladdade tvärs över 3 filer och hamnade på sidan lyckligtvis utan att träffas av en enda bil. Den andra överraskningen var att det faktiskt blir 3 ggr dyrare att åka bil hit ner än att ta flyget. Vägavgifterna i Frankrike, Spanien och Portugal sväljer en hel del av reskassan, stackars husbilar.
 Asfalt,Asfalt
 Kim studerar Biscaya vid Biarizz
 Efter en natt i separata bäddar
 Marinan i Portimao och sjöfararen vid Henrik sjöfarare

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti