lauantai 22. lokakuuta 2016

La Gomera 22.10
Kom iväg från Radazul som planerat vid 10 tiden. Marinan var väldigt tillsmötesgående och tog ingen hamnavgift för de 3 dagar båten låg i sjön. Det såg ut att bli lite vind men så fort vi kommit ut en bit fick vi en 15 knops vind från NO. Skepparen riggade till hydrovanen och igen visade den sig vara värd sitt pris och styrde platt läns utan en enda ofrivillig jipp. Lite söder om Los Christianos såg det ännu ut som om vi skulle kunna angöra La Gomera kl.19.d.v.s lit före solnedgången men ödet ville annorlunda. Vinden gick hem och den kom från alla håll och kanter så det var bara att starta motorn. Allt gick bra enda tills skepparen fick för sig att byta bränsletank från aktertank till styrbordstank för då stannade motorn. Det vara bara att vackert ta skiftnycklarna i handen och lufta motorn i dyningen, inget riktigt lätt jobb men efter 30 minuter var det gjort och motorn gick igen, och klockan 20.15 tog vi iland i mörkret.
I går var vi sedan på vift på varsit håll hela dagen tills vi tillsammans med Göran intog middag på restaurang Los Pajar. Besättningen fick smaka på varma räkor stekta i olja och vitlök, mums. I går angjorde också S/Y Asgard La Gomera men rymdes inte in i marinan utan fick lägga sig vid piren bredvid. Den som har läst bloggen kommer kanske ihåg att skepparen stötte på Asgard redan i La Calero på Lanzarote.
I dag var det cyckeltur till punta de san Cristobal som gällde, ca 8 km och mycket uppför. Det vi lärde oss idag var att Christoffer Columbus på riktigt hette Christobal Colon, därutöver använde sig skepparen för första gången av telefonen för att på sjön och via internet betala Alandias faktura på båtförsäkringen.
 Teneriffa från punta christobal
 restaurang Los Pajar nedan fartfylld segling

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti