lauantai 29. lokakuuta 2016

Tazacorte 29.10
Nu när man sitter och njuter av morgonkaffet här i marinan, där det inte förekommer svall det är tyst och stilla ett miniatyr samhälle runt om och med det nödvändigaste inom räckhåll, då blir man lite lyrisk. Hamnen vetter mot väster så igår fick vi uppleva en vacker solnedgång från solnedgångens restaurang.
 Det var ödets nyck och skepparens hastiga temperament som plötsligt förde oss hit till denna lilla idyll. På grund av svallet och oljuden från bilar och fartyg i marina La Palma hade vi sovit dåligt i minst 2 dagar, men när skepparen sedan på morgonen fick se båtens ena cykel med avklippt lås föras in i marinans lager var det dags att ta beslutet att segla bort och det omedelbart. Hamnkaptenen försökte förklara att cyklarna hade parkerats bredvid staketet till en nödutgång för passagerarfartygen men då ju det inte fanns ett enda Cruisingfartyg inne inte heller skylt om varken nödutgång eller parkering förbjuden gick samtalet in på att inga som helst cyklar  får parkeras i marinan annat än på båten. Hur som helst ansåg jag att man försökte stjäla cyklarna och om de varit borta när vi kommit tillbaks från vår planerade bilutflykt hade vi ju kontaktat polisen och inte i första hand marinan och cyklarna hade sedan försvunnit.
Orsaken att vi valde Tazacorte var att vi inte sett tillräckligt av ön ännu så idag har vi planerat att besöka vinmuseet i Las Manchas. Vi har hyrt bil för 3 dagar så vi hinner med mycket innan vi sätter kurs mot Teneriffa.
I förrgår företogs en busstur till Los Llanos de Aridane där vi besökte arkeologiska museet, klättrade upp till jungfruborgen och besökte en del heliga fontäner och strömmar i den gamla delen av stan.
Den 30 sjömil långa båtfärden hit till Tazacorte tog 6,5 timme i anspråk med  anledning av hård motvind och motsjö så att besättningen sovplats i förpiken blev blöt trots att hon själv höll rodret, en del av orsaken till vätan finns också att finna i att förluckan lämnats uppe i regnet och åskan som upplevdes kvällen innan . Som tur är här varmt så madrasserna  torkar fort.
Det är en välbyggd och trevlig marina vi ligger i och jag återkommer i nästa blogg med lite mera kött på benen om konstruktionerna som skall hålla de västliga stormarna utanför.
 Helig fontän med heliga anden
 jungfruborgen ocn Los Llanos ( Uttalas Lianos ) de Adriane nedan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti