keskiviikko 26. lokakuuta 2016

La Palma 26.10
Dagarna innan seglingen hit till La Palma föregicks av lite underhåll av båten och motorn. Bl.a tätades skruvhål i däcket och oljan byttes i motorn. Orsaken till motorkrånglet diagnosticerades till att bränslet från andra tankens slang hade dunstat under tiden båten var på land och skepparen borde ha väntat lite med att stänga tillförseln från andra tanken. Vi spenderade också en hel del tid med Göran Törnqvist som hade kommit till La Gomera, speciellt Gun var intresserad av hans erfarenheter från Karibien.
Överseglingen från La Gomera skedde i varierande svaga vindar från väst till syd så det blev att åka motor i dryga 10 timmar och endast 1 timmes segling, dyningen 2-4 m hög kom från motsatt håll dit vi skulle, det bör nämnas att vi använde oss hela dagen av den tank som orsakade krånglet mellan Teneriffa och La Gomera. Kl. 19.15 angjordes marina de La Palma. Trots rådande lågtryck och regn och åska på närliggande öar hade vi övervägande soligt och varmt på färden.
I dag går det ett väldigt svall i marinan och det gnisslar och knakar i förtöjningarna, och i morse när frukosten avnjöts i sittbrunnen fick vi påhälsning av ett svenskt par som seglat hit från Madeira. Senare på dagen besökte vi turistbyrån för att inhämta information om besökvärda platser på ön, därutöver besöktes marin museet i replikan av Maria ( Columbus fartyg ) samt utsiktsplatsen eller borgen de la Virgen. Vi stannar antagligen här över veckoslutet.

 Gun utanför Kyrkan i La Palma nedan Maria och stan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti