keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Santa Cruz Tenerife 11.7
Nu har jag fått ordning på internet, men nu har jag problem med att få in bilder. Det är otroligt att vi tillåter oss att bli beroende av ett system som bara själ vår tid, och som styrs av andra . Det värsta av allt att trots alla lovord går allt mycket långsammare än förr. Här ett exempel hur vi tvingas in i systemet: Tanja hade inte observerat att hon borde ha kollat priset inklusive bagage, nu när hon måste betala på flygfältet kostade det 30 € extra nästan lika mycket som biljetten till Malaga, skulle hon ha beställt via nätet hade kostnaden varit 15 €, och skulle hon ha varit infödd Spanjor hade hon betalat bara 7,50 €. Ett exempel hur vissa länder tolkar EU regler, kanske det blir flera Brexit.
Ett annat interessant fenomen är hur dagligvaruindustrin taklar problemet med plastpåsar i atlanten. Plastpåsarna blir bara tunnare, svagare och mindre så att man måste ha flera, man kan inte heller mera använda dem som avfallspåsar för de passar inte i kärlen, dessutom flyger de lättare iväg om de läggs i öppna sopkontainers, måsarna får lättare hål i dem o.s.v.
För att hålla blodtrycket på en lägre nivå är det bättre att koncentrera sig på att  njuta av det fina vädret och havet. Jag skall försöka få med lite bilder från Teide och den speciella blomman Tajinaste som när den blommar först är röd för att sedan bli blå. Den pollineras av speciella bin som ger en honung med helt annan smak än vanlig honung. Här på ön utvinns också honung från en viss palm art och till den behövs inga bin överhuvudtaget. Palmhonungen servera ofta med getost.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti