tiistai 7. heinäkuuta 2015

Brest 6 och 7.7
Gårdagen gick åt att skaffa sjökort och att byta filter i motorn, utöver egen motor hjälpte jag till också med Ralfs motor där bränslefiltret antagligen läckte in lite luft.
Ralf kommer från Göteborg och seglar en Oceanis 361 clipper även han är på väg till Spanien så vi har beslutat att segla ihop över Biscaya. Vi provar om det är möjligt att den ena är vaken då den andra sover och övervakar  också den andras båt, om det lyckas får man lite längre ostörd sömn. Vi planerar avfärd i kväll kl. 21, med anledning av att jag borde få mitt elektroniska sjökort idag först vid 11 tiden. Det är helt otroligt att man inte kan köpa sjökort i välförsedda Maritim butiker idag allt skall beställas någonstans ifrån, det är ju inte konstigt om man snart får stänga igen.
Lite om Ralf och hans segling, han har redan försökt ta sig över Biscaya 2 ggr. först från Brighton det försöket slutade i Brixham och det andra från Brixham och slutade i Plymouth och sedan från Plymouth hit till Brest, så nu har han en betydligt ödmjukare inställning och inväntar de rätta förhållandena. Orsaken till försöken misslyckades är ju, vinden i ansiktet och motström, då blir det lite sova och man kommer ingen vart.
Nå vi får hoppas att kortet som täcker hela medelhavet och Kanarieöarna infinner sig i tid för nu är förhållandena rätta för att ge sig iväg. Hoppas man hinner bekanta sig med Brest lite mera idag, för det verkar vara en vacker och storstad med både Metro och spårvagnar. Husen i centrum är stora enheter och välordnade och det finns mycket parker och fina konstverk i centrum, och fint väder har vi haft förutom idag på morgonen då vi fick lite regn. Med anledning av allt donande har det lett till att man har ätit ute, och konstaterat att i motsats till England äter man här små portioner med mycket grönt, en lunch kostar mellan 12 - 15 €. Men den iögonfallande skillnaden är att här ser man mycket få överviktiga människor. Här är kvinnorna välklädda och doftar gott och ännu har jag inte sett en ända ungdom med trasiga jeans eller hängande jeans, som i England och USA, och som sagt klimatet är fint.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti