tiistai 4. elokuuta 2015

Port Nazare - Peniche 2.8
34 sjömil bekväm undanvindssegling
 Vi angjorde Peniche 17.30 och fick genast polisen ombord, de ville se båtpappren och passet, men de kunde inte tillhandahålla kort till porten, och marin officen hade stängt klockan 17.00.
Det var karneval i Peniche och man trodde det var krig för det smällde allt emellanåt och på natten var det ett äkta fyrverkeri. Trots att vi saknade kort besöt vi gå iland med Ralf. På gatan mötte vi våra tyska vänner och de lovade komma och öppna om vi skulle bli utestängda. Det var ett väldigt liv både på kvällen och på natten men två trötta farbröder gick trots festligheterna och lade sig tidigt, för vi hade beslutat starta följande morgon kl.9.00 mot Cascai.

Cascai 3.8
44 sjömil bekväm undanvindssegling. Det blåser 3 - 4 m/s och jag hissar spinnakern, och efter ett tag ökar vinden till 6 och i ett naffs är Ralf en prick i horisonten. Vinden ökar stadigt och blir mera emot och när den är lite över 8 m/s och båten gör stadigt över 8 knop tar ja ner den och sätter genuan, vi går fortfarande nästan 7 knop. När det är 14 sjömil kvar just vid udden som skall rundas tar vinden slut och jag väntar på Ralf som kommer ifatt med hjälp av sin Volvo. Jag startar yanmaren, tar ner storen och rullar in genuan för det skvalpar så förskräckligt när vinden dör. Det blir motor i en timme sedan kan jag rulla ut genuan och vi gör igen 6 knop för bara genuan,och innan vi når Cascai är vinden uppe i 15 m/s. Marinan begär 4,5 €/m d.v.s 54 för en natt så det blir att ligga för ankaret. Antagligen blir det en orolig natt för det blåser hårt för tillfället och Ralf har draggat 3 ggr redan. Vi är många båtar som ligger för ankar så det kan bli riktigt livat om någon börjar dragga i natt. Hoppas i alla fall att det inte är La Grande Mia. Härifrån är det bara 18 sjömil till Lissabon kanske man borde ha seglat enda dit idag?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti